Thursday, 29 December 2011

aku N new year

aipppzzzzz,,,hari ini khamis bersamaan  29/12/2011 

lagi nak tunggu beberapa hari jerk lagi new year an??
perw azam korang untuk tahun depan erk??
erm kalau aku 
perw erk????
hehehe,, aku tak fikir pape pon untuk tahun depan nih,, tak taw cmner nak fikirkan azam nih,, lau nak fikir sal azam jerk muncul wajah anak sedara aku sebab nama dia pown azam ,, azam zakuan,,hehehe sebab tu aku tak leyh nak fikir azam tahun depan,,mesti banyak kan azam korang dah fikirkan kan,,
erm,,,mesti azam korang sumanya gempak-gempak kan,, yelah mana ada orang berazam nak jadik teruk kan
kalau ada mesti otak korang tak bape nak betul kan,, 
sorry lah typing banyak error  sebab aku masa sekolah dulu bahasa malaysia aku nih failed,, kahkahkah
hurmm,,,, orang lain semua duk sibuk sal new year jerk,, aku lak duk sibuk sal tene packing barang ,, alah esok aku dah tene balik kedah dah,, aku kena msuk dalam penjara lik,, tak sanggup lah aku nak balik sana,,
camna nak buat erk lau aku tak nak balik sana,, aku belum puas lagi cuti ni hah,kenapa lah cuti aku sebulan jerk ta setahun,,

ermm,,, aku malas lah na packing barang,, ada siapa-siapa yang rajin nak tolong packing kan tak??? aku bagi upah gula-gula 10sen,,mai lah rebut peluang nih,, hehehe
orang yang jadi mangsa aku nanti kompem2x mak aku,, hehehe,, malam nanti lah suh mak aku packingkan ,,hahahaaha,, pemalas tol aku ni kan,,, 

mybe nih post aku yang last untuk tahun nih lah,, sebab aku dah tene blik msuk penjara dah,, asigment aku bersepah lagi yang tak buat nih,, huh,, aper yang aku rajin buat erk??? aku rasa ta da kowt,, suma benda suh orang buat,, per nak jadi tah aku nih
harap tahun baru ni aku jadi rajin lah yep,, kikikiki
HAPPY NEW YEAR 2012

 p/s: untuk orang uh,,, jaga diri lelok,, jaga kesihatan,,jangan sampai masuk wad lagi ok,,

Sunday, 25 December 2011

ntah paper lha aku nih

haip allz.. wachhaaaaa,, hahahaha,,
 lama da ta update blog nih,, ta derw mood dol,, nih pown bwu aser na update,, aku aser pas nih lgik ssah na update blog,, yelah cuti aku da na abis da.. juz tgl 5 ary jerk agy nih hah na tene lik kedah da,, huh 
mood aku:: wink :p mcm owg da ta btol da ,, dop puas agy cuti nih,,,
hahahahaha,, mner ader owg puas cuti an,, bgik setaon cuti pown kompem ta puas gk an,,

hah,, nih aku na post kit pic sal ombak besa at pntai dungun,, hahha,, gilerw nguh cmpai ancur jlan ... ombaknyer mmg kuat lha,, cmpai pokok pown tumbang,, benteng pcah,, nih pown aku curi pic dari owg nih,, hahah,, yelah time aku g pantai uh,, ombak jerk besar, pokok tmbang, benteng jerk pcah,, jlan msa uh ta osak agy,,, 






hah nih pic uh,, truk an,, ta leyh na post byk2x,, naty tuan punyer pic nih mrah aku lha,, coz curi pic dyer ta gtaw,, jaat tol aku nih,, amek tanpa kebenaran uh,, juz utk shre at kowg jerk lha,, miNtax maap yep,, at owner pic nih,, Hahahaa

da da da, tutop citer sal ombak uh,, citer sal aku lak,, hehehe.. 
aku nih bknnyer ajin sgt pown na update blog nih hah,, ta da pape yg aku na shre lha,, uh yg jrng na update uh,, hehehe,, bile tgk owg uat blog aku pown uat gak,, tpi blog aku nih ta pape,, aperw fungsi blog nih pown aku ta taw lha,, men join jerk,, truk nguh lha,, 
hurmm,,, ary nih aku ta uat pape pown,, yg aku taw nyer,, juz mam ,on9 , titow,, hahhaa... tpi mamam (mkn)
lha yg aku num stu nih hah,, pyut aku nih asyik lapar jeerk,,,walhal bwu jerk pas mam tpi still lapa agy,, kuat tol nafsu mam aku nih hah,, :p

hurmm,,, ary nih aku ta bape na btol kit,,tekanan perasaan kowt,,mslah ta abis2x,, biler na sntle tah,, tpi suma mnusia lam dunia nih aderw mslah an,, lau ta da uh mknanyer owg #$%* lah kowt an,, huhu syukur lha mknanyer aku nih normal agy an,, hakhakhak... 

aku nih ngh tgu seseowg nih,, ta muncul2x,, mner g tah, mati da kowt,,
Astaghfirullahalazim 
jaat tol mulut aku nih an,, da ekpown btol perw,, owg len yg aku tgu owg len yg muncul,, 
naper erk time aku tgu dyer ta da,, bilerw aku ta tgu terhegeh-hegeh lak crik aku,, perw punyer manusia lha dyer nih,,, 

hurmmmm,,, skrunk aku menghintung ary jerk agy nih hah,,, cuti aku da na abis da,, da na nek sem bwu da,,heheh sukerwnyer aku dapat pkai pgkat biru lak,, huhuh (",) tpi yg mlasnyer asgment tuk sem bwu nih,, aku ta uat pape lgik,, haha,,ajinnyer aku nih hah,,tpi bkn slah aku an,, da sbut pown cuti aner bleyh uat teje an,, hahaah,, ,naty lik kolej lha uat,, mntk2x lha smpat aku uat,,lau ta smpat mati lha aku,, nsb lha teje berkumpulan,, lau sowg2x lagi lha mati aku,,tene cpat2x sediakan ken kapan kowt,, hahahhaha

k lha,, aku na chow dlu,, pada kowg yang bca nih,, jan luperw follw n like n bgik komen kit neyh,, tpi jan kutuk sudah lha,, an ta psal2x saper yg kutuk uh aku g tembak cmpai mati an,, yelah suma makhluk lam dunia nih ta da yg sempurna an,, so, jan na ktuk owg,, ktuk drik sendiri lu yew,,







p/s: tuk sesowg yg aku tggu uh,, cpat2x lha mncul yep,, seblm aku g bunuh mu,, 


Wednesday, 21 December 2011

4T2P

na taw kenapa 4T2P??? na taw jom baca,,

4T2P,, ??? ini berkaitan nan kekawan aku,, hahah T untuk TERENGGANU n P untuk PERAK
Aku ader 6 owg kwan rapat semasa belajar di KKAS,, 4 Terengganu dan 2Perak,, uh lha pasal aku uat 4T2P.. hahaah,, AKU na citer kit Sal diowg lam blog aku nih,, alang2x ta da teje nim,,

1: HANIEY (ROOMATE AKU)
hanie nih ,, tecik jerk owgnyer,,asal drik jertih setiu,  aku kenal dyer time PLKN dulu,, tah cmner tah aku dpt belajar sekali nan dyer,, kira oke lha an,, ader gk kwan biler msuk bljar ,, yelah msa mula2x na dftar aderw lha jgak penemannyer an,, dri aku duk sowg2x,, hahahah,, lam group kitowg aku aser dyer lha kowt yg lbih matang,,padhal dyer lha pling tecik skali lam group aku,, hahhaha,,, 
skrunk aku nan dyer satu blik,,,walaupown aku nan dyer stu blik tpi aku rasa an dyer lbih byk kmas blik drik aku .. pemlas tol aku nih an,, dyer nih ary2x duk bergayut,,lam klas lak titow jerk memanjang tpi yang aku herannyer time dyer titow lam klas  ta da lak tene marah nan lctre, tpi asal aku bwu jerk nan lentok,, trus jerk tene mara,, bdak nih pkai ilmu per tah,, tpi aku leyh tabek lha dyer nih,, walaupown titow lam klas,, tpi perw yg lcture ajar suma dyer pham,,kalah aku yg ta titow nih,, budak genius lha katakan,, hahahhahah

2: ZAKIRAH
yg nih lak zakirah,, tpi at kolej owg pgil zack,, nma glemor,,minah nih pown asl ganu gk,,dak marang dkat jerk nan aku yang duk at paka nih,,hhaha,, minah nih mmg putih gelerw,, perw rahsianyer pown aku ta taw,, katanyer guna safi jerk (tah btol tah tdak)..msa first aku knal dyer nmpak cm sombong jerk upernyer tdk lha,, hahhahah,, aku igt lgi dlu dyer nih ader pnyakit ketar tgn, hahah,, aku igtkan ader parkson ,,hahah upernyer ta lha,, dyer nih mmg cmnih ,,tpi skrunk nih dyer da oke da,, sem 2 nih aku teje atu wad nan dyer,, besh teje nan dyer,,,byak mnder yg dyer taw,,ta mcm aku nih ta taw pape pown,kikik,, lau teje ta stu shif nan dyer ,, dyer akn uat jdual sndiri ,, tkar jdual nan kekwn tanpa pengthuan ci or lctre,,pnyer lha psal na stu shif nan aku,, nasiblah ta kantoi an,,, yg aku ta than yer nih,, dyer nih slalu lwat dtng klas,, biler tene marah pown uat dono jerk,, muka ta derw perasaan hahahhah,, biler lha mu nih na ubh peragai mu nih zack...

3 AFIFAH
sal ppah lak,, mek nih asal dri kampar, perak.. aku aser lha lam group aku nih,, dyer lha yg paling bek skali,, ta pnh uat slah dol,, kami plak duk menghasut dyer suh uat jaat,, dyer pown terikut lha,, hahaha,, dyer nih jnis yg sgup berkorban demi kekwn dyer,, ta pnting drik sendri,, solehah pnyer nih,, lau na uat bini pown bleyh dak nih,, hehehe,, asal aku lapar jerk kompem aku g blik dyer,, sb dyer byak gillew mkann,, mcm stok lop,, hakhakhak,,,yang aku na gelaknyer,, ary uh pas exam dyer mai lpak lam blik aku,, kbtulan ader warden nek uat sptcek,,ta pasl2x slipar tene tene rmpas skli sb duk at lua ,, nsb lha mek nih ta nanes sb slpar tene rmpas,, sjak ary uh,, aku tgk slpar dyer trus jerk duk lam rak slalu,, takowt tene rmpas kowt,, penakut tol ko nih ppah yerkk,, hahahahah

4 AMIRAH
hahhaha,,, bdak nih lwak nih,,,asal perak gk,, haaha,,mukanyer cm owg cina,, mata sepek,,idup dyer tenyum jerk 24jam,, pelik aku tgk dyer nih,, tene mara tenyum,, lmbt mangon tenyum,, cmpai lctre tgur "awk nih mmg suker tenyum kep?" ,, dyer nih cpt gabra,, ta pape ,,, cpat bebenor cmas nyer uh,, hehehe,,, dgn lctre grng pown dyer leyh men2x agy,, disbkan gabranyer uh,,aku ta leyh byng lau wad cmner lha ko nih yep,,meti ptient pown gelak tgk lagak ko nih,,mira2x biler tah ko na berubh,, hahh,, dyer nih byk scandal,, ta abis2x duk crik stok2x,,,naty lau dpt byk stok,, share at aku neyh,,,


5. DAYANG
Yang nih yg laz,, sb per aku ltak laz sb dyer yg pling tua drik group kitowng,, hahahha,, so dyer tene mngalah lha an,, hahah,, jaat nguh aku nih,, dye nih tua setaon drik kitowng,,, tpi asernyer pling ta mature kowt,, dpn kitowg jerk lha ta mature u,, dpn owng len ,, mak oii mature gilerw,,dyer dak ganu gk,, dyer nih sama cam hanie kuat titow lam klas,, blik klas pown titow gk,, mybe hobi dyer nih titow kowt,,hahahaha,, lau na ajk kua lpas klas jan arap lha dyer na ikuwt,, na taw sb perw?? sebab dyer lbih pilih titow,, ta na bzir kan waktu titownyer uh,, dye nih,, pling genius lha lam group kitowng,, lau exam meti stdy laz minute,, rslt dyer mmg gmpak lha drik kitowg nih,, stu jeerk mslah dyer nih, lau bca novel aku tgk mcm owg ***** da,, yelah kejap suka kjap nanes,,minat sgt nan novel mek nih,,

k lha pnjang sgt da  aku bercerita,, penat da na taip,,, hahahhah,, aku syg kowg sume,, hope kter kkal selamanyer kwan ,,, mu owg mmg besh lha,, sporting,, 
nih lha kami 4T2P..

nak taw dyer uh jodoh kiter atau tak,,

salam ,, haip allz,, now aku na gtaw kit,, cmna na taw dyer uh jdoh kiter atau tak.
menurut sumber2x yg dipercayai ad sepuluh tanda-tanda dyer uh jodoh kiter,, jom baca 

Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita :
1. BersahajaKekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.
2. Senang Bersama
Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.
3. Terima Kita SeadanyaApapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.
4. Sentiasa Jujur
Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.
5. Percaya MempercayaiSetiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.
6. Senang Bekerjasama
Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?
7. Memahami Diri KitaBagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.
8. Tampilkan Kelemahan
Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.
9. Kata HatiDengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.
10. Solat Istikharah dan Tawakkal
Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.

#juz untuk pengentahuan jer,, tpi jangan terlalu percaya,, sebab kiter hanya mampu merancang ,, tuhan yang menentukannya#

Monday, 19 December 2011

20 dec 2011

hurm,,,, why na luperwkan sesowg yg kiter betol2x syg?? ,, ssah gilewr2x
walhal dye byak melukakan aty aku,, hurm,, mybe nih kowt blasn yg aku kena terima sb pnh menkan persaan insan yg btol2x setia,,, 

siyes aku ckap aku mnyesal gilerw tglkan yg lma uh,, n terima yg bwu,, 
tpi na menyesal pown ta guna da,,, sumanyer da berlalu ,,,
dgn yg bwu mcm2x planning ,, uh lha,, nih lha,, tpi ta seindah n ta semudah uh ..coz kiter hnya mampu merancang tuhan menentukan (ibart kata awie lam lagu biarkan berlalu)

dyer berubah,,, berubah sgt,, cmpai aku pown ta tenal dyer,, dyer ta mcm yg aku tenal dlu,, sjak uh hbgan kitowng mcm ntah paper,,, 

skrunk aku ta taw per sttus kitowng da,,, clash or cple,, tpi lau btol2x clash,, huh anyer tuhan sja yg taw,, 
cmna perasaan aku ,, aku sayang dyer snad2x,,, 
hurm ,,,

Ya Tuhan… kalau dia jodohku, dekatkanlah. Kalau dia bukan jodohku, Jauhkanlah.





yanie


sedey nye hati ble cnta yg d bina xksampaian...

aku tahu ni ujian tp aku jg manusia yg xlri dr rse lemahaku xkuat utk lalui nye seorg diri...
aku rindu kt die...aku blm sedia utk lupe kn die...cmne hr2 len utk aku lalui...tnpe die...jiwa dan hti dh sebati... tiap saat aku kn t'pk kn die...tp skag...byk sungguh kngn utk di kng...tp aku xnk ingti...tp otak ni knp la...jgn la sibuk...hti aku ok..tp otak aku plk...ya Allah berikan lah aku kekuatan Mu utk hmbaMu yg lemah ini...